Srpska letnja škola na Ohridu

Na obalama Ohridskog jezera prva Letnja škola, srpskog jezika, ćirilice, istorije, muzike i folklora.

Prva letnja škola srpskog jezika, ćirilice, istorije, muzike i folklora, okupiće srpske osnovce iz Republike Severne Makedonije od 1. do 5. avgusta.

U organizaciji Srpskog kulturnog centra Spona u letnjoj školi učestvovaće osnovci iz sredina kao što su Skoplje, Kučevište, Tetovo, Josifovo.

Kako se očekuje, u Letnjoj školi za srpske osnovce u Ohridu, po prvi put će se okupiti deca iz različitih krajeva zemlje, različitog uzrasta. Okupljanje je organizovano u cilju zbližavanja dece, ali i upoznavanja i negovanja zaboravljenih tradicionalnih, duhovnih, istorijskih i kulturnih vrednosti Srba. U nameri da postane tradicionalno okupljanje, Letnja škola srpskih osnovaca, želja entuzijasta, kao odgovor na aktuelno stanje, jeste da se dečica iz čitave zemlje okupe, druže i nauče nešto više o svojim korenima.

Na proširenom programu Letnje škole u Ohridu, sa osnovcima će raditi profesori na časovima srpskog jezika, radionicama folklora, veronauke i književnosti, pesničkih čitanja i obrade književnh dela za decu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво