Orden Svetog Save za Keti Fenslou

Keti Fenslou, predsednica Humanitarne organizacije "Naši Srbi" iz Čikaga, dobitnica je Ordena Svetog Save drugog stepena.

Katarina Dujanović, Keti Fenslou, osnivač humanitarne organizacije Naši Srbi sa ponosom nam u kancelariji u Čikagu pokazuje specijalno priznanje koje je donela iz Beograda.

Naime, na svečanosti u Patrijaršiji, tokom njenog četvrtog letnjeg humanitarnog puta u Srbiju, patrijarh srpski Irinej joj je uručio Orden Svetog Save drugog stepena. To je najviše odlikovanje koje dodeljuje Srpska pravoslavna crkva i govori o značaju koji se pridaje višegodišnjem predanom, nesebičnom radu i doprinosima Keti Fenslou.

Takođe joj je uručena i povelja, Gramata, koja je izdata tim povodom i koju je dodelio Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

U povelji se kaže da su Keti Fenslou i Naši Srbi dobili priznanje za delatnu ljubav prema svetoj majci Crkvi, pokazanu njenim višegodišnjim dobročinstvima, pričinjenim kroz razne vidove pomoći verskom dobrotvornom starateljstvu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Keti  Fenslou kaže da je to "nešto što iskusite jednom u životu" i dodaje da "jednostavno ne možete ni objasniti sve i da je događaj bio jednostavno čudesan".

Keti planira da nastavi sa radom. Za 28. septembar uveče je zakazan spektakl, tročasovno krstarenje brodom uz Naše Srbe po jezeru Mičigen blizu samog centra Čikaga, a cilj svega je prikupljanje humanitarne pomoći. Očekuje se dobar odziv posetilaca, koji se već javljaju da na vreme rezervišu svoje mesto za ovaj program.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво