Đaci dopunske škole iz Vićence obeležili kraj školske godine

U Valdanju, pokraj Vićence, 25. maja, u organizaciji srpske dopunske škole Sveti Sava održana je predstava povodom završetka školske godine u izvođenju učenika srpske dopunske škole. Priredbu su pripremile učiteljice Jelena Jovanović i Ivana Marjanović. Učestvovalo je oko 160 učenika iz Vićence i okolnih gradova (Skio, Arzinjano, Tori di Kuartezolo, Basano del Grapa, Alonte, Valdanjo) koji su deo dopunske škole.

Prisustvo starešine parohije Sveti Luka, Dalibora Đukića i predstavnika udruženja bio je podsticaj da u svečanoj atmosferi đaci pokažu kako se ćirilica voli i čuva.

Publika, koju su činili roditelji, bake, deke i prijatelji škole, pratila je umeća i veštine svojih najdražih. Kolaži stihova, igrokaza, pevanja nizali su se pred gostima. Deca su sa puno žara, entuzijazma i rodoljublja kazivali stihove i pevali o domovini, njenom bogatstvu, a ponajviše o ćirilici, kao najlepšem i najdražem pismu na svetu.

Predstavljeni su radovi đaka koji su se našli u Zborniku književnog stvaralaštva mladih Srbije i dijaspore. Cilj je podsticati mlade naraštaje da pišu i neguju lepu pisanu reč.

Deca su spremila i skroman poklon za uciteljicu, Ivanu Marjanović, koja je ove godine završila svoj rad u Italiji i vraća se u domovinu da tamo nastavi svoju plemenitu misiju. Svojim đacima ostaće u najlepšoj uspomeni.

Na kraju priredbe učenicima su podeljene knjižice i diplome, a učenicima koji su završili 8. razred, svedočanstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво