Folklorni festival "Soko" u Čikagu

Folklorni festival "Soko" održan je u Čikagu. Pored grupa iz Čikaga i okoline, učestvovale su i folklorne grupe iz Kanade.

Tri autobusa iz Toronta sa učesnicima i gostima pristiglo je uoči takmičenja. Goste su dočekali domaćini i takođe učesnici festivala, folklorna grupa Soko pri staroj crkvi Svetog Vaskrsenja Hristovog na Palmer ulici.

Nakon takmičarskog dela koje je održano u sali obližnje škole svi učesnici i gosti mogli su da nastave druženje u prostorijama i na imanju stare crkve Sv. Vaskrsenja gde je priređena bogata večera, muzika i zabava a i proglašenje pobednika.

Prvo mesto i pobednički pehar na festivalu odneo je treći ansambl Akademije srpske narodne igre iz Toronta na čelu sa Miroslavom Batom Marčetićem.

Program je bio propraćen igrama iz centralne i severozapadne Srbije, igre Binačke Morave, igre iz Crne Trave, Pčinje, Vlaške igre iz Halova, igre iz Pirota, Bjelice, Banata, Kosova i Metohije i druge.

Učesnike su činili ansambli: Akademija srpske narodne igre - prvi, drugi i treći ansambl iz Toronta, Soko - folklorna grupa iz Čikaga, KUD Stevan Sinđelić, folklorna grupa Avala, folklorna grupa Gračanica i Srpska folklorna grupa Hajduk Veljko - Toronto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво