Palačinka žurka u Torontu

Kanadski ogranak Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, organizovao je minule nedelje svoju tradicionalnu, šestu po redu, Palačinka žurku. Prava mala armija volontera radila je na pripremi i prodaji hiljadu i pet stotina slanih i slatkih poslastica koje su "planule" za samo sat i po.

Prijatelji ove organizacije, pojedinci i čitave porodice, došli su u Srpski centar u Misisagi na kasni doručak i druženje, a prikupljenih sedam hiljada i četiri stotine dolara namenjeno je porodici Đurić iz Virovca kraj Mionice.

Angelina Račić, predsednica ove humanitarne organizacije u Torontu, zadovoljna je kako je protekla ova akcija, baš kao i nedavno održana „Trojka iz bloka" i ističe da je timski rad pravi recept za uspeh ovih, a nada se i budućih akcija.

Pre početka Palačinka žurke,  uprava i volonteri su proslavili slavu, Svetog Vasilija Ostroškog, koju ogranci „Srba za Srbe" obeležavaju u još 15 gradova širom sveta.

Lomljenje slavskog kolača obavljeno je u crkvi Svih srpskih svetitelja u Misisagi, a kumovi slave bili su Zoran, Džuli, Nikola i Adam Vukasović.

Sledeći humanitarni događaj, „Odbojka iz bloka" zakazan je za 1. jun, na obali Ontarijskog jezera u istočnom delu Toronta.

 

broj komentara 0 pošalji komentar