"Adligat" jača kulturne veze sa Egiptom

Srpsko–egipatsko društvo prijateljstva i Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat" potpisali su protokol o saradnji radi unapređenja saradnje Srbije i Egipta pre svega na polju kulture, obrazovanja, umetnosti i nauke.

Potpisivanju protokola prisustvovao je ambasador Arapske Republike Egipat Nj. E. gospodin Amr Alguvejli i Sekretar za kulturu Ambasade.

Protokol su potpisali predsednica Srpsko-egipatskog društva prijateljstva Aneta Đermanović, iskusni diplomata i ekspert za međunarodne odnose i Viktor Lazić, predsednik Adligata.

U Muzeju knjige i putovanja otvorenom pod krovom Udruženja Adligat nalazi se jedna od najznačajnijih zbirki knjiga o Egiptu u ovom delu Evrope.

Ambasador Egipta visoko je ocenio projekte Adligata i izjavio spremnost da Ambasada zajedno sa Društvom i Adligatom unapredi i prikaže javnosti zbirke koje se nalaze u Adligatu a koje se odnose na Egipat.

Egipat je ove godine počasni gost Beogradskog sajma knjiga pa je, između ostalog, dogovoren zajednički nastup na sajmu Ambasade, Adligata i Društva.

Ambasador Egipta izrazio je želju da u Adligat dovodi članove egipatskih delegacija u poseti Srbiji, kao i da se angažuje na upoznavanju egipatske javnosti o projektima Adligata.

Udruženje Adligat sarađuje sa više desetina ambasada i organizacija širom sveta i za jedan od svojih glavnih ciljeva ima razvoj međunarodne saradnje.

Srpsko-egipatsko društvo prijateljstva (2011) ima za cilj unapređenje i obogaćivanje prijateljskih veza Republike Srbije i Arapske Republike Egipat u oblastima privrede, kulture, umetnosti, nauke, obrazovanja, medija i sporta, koje aktivnosti realizuje u saradnji sa ambasadama i nadležnim institucijama dve zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво