Svesrpski dečji sabor u Beogradu

Manifestacija Svesrpski dečji sabor održaće se od 23. do 28. maja 2019. godine, pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića. Organizatori su Gradska uprava grada Beograda - Dečji kulturni centar Beograd i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Manifestacija se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

U tom periodu, u Srbiji će boraviti deca, uzrasta od 10 do 14 godina, iz Amerike, Australije, Velike Britanije, Norveške, Nemačke, Hrvatske, Francuske, Švedske, Severne Makedonije, Slovenije i Rumunije.

Nakon Svečanog prijema u Predsedništvu i muzičko-scenskog programa na Tašmajdanu, kojim će se obeležiti početak manifestacije i Dan Ćirila i Metodija (24. maja), planirana je i poseta Tršiću, a nakon toga i obilazak Kalemegdana, centra Beograda, znamenitih muzeja i Hrama Svetog Save.

Ideja okupljanja jeste očuvanje osećanja pripadnosti kod dece srpskog porekla u rasejanju i negovanje srpskog jezika. Kroz programe i druženje sa učenicima iz beogradske osnovne škole "Starina Novak", kod kojih će deca biti smeštena, pored edukacije, ostvariće se povezanost i osećanje pripadnosti.

broj komentara 0 pošalji komentar