Srbi u SAD i Kanadi sećaju se stradanja svojih sunarodnika

U srpskim hramovima u Americi i Kanadi u nedelju, 24. marta, služen je pomen žrtvama NATO bombarodvanja 1999. godine i kosovskog pogroma 2004. godine.

Vladika novogračaničko-srednjezapadnoamerički Longin predvodio je arhijerejsku liturgiju i parastos u srpskom Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Beogradskoj ulici u Čikagu.

"Danas smo se molili za našu braću i sestre koji su stradali u NATO bombardovanju pre 20 godina u našoj Otadžbini. Ne smemo zaboraviti one koji su na pravdi Boga položili svoje živote. Stradali su sveštenici, deca, narod, vojnici i policajci koji su svoj život položili za otečestvo. Hrišćanska je dužnost da ih ne zaboravimo jer su dali ono najdragocenije za svoj narod, porodice, ognjište i svoju pravoslavnu veru", istakao je vladika Longin.

U Čikagu, najbrojnija srpska zajednica u Americi i sledećih nedelja obeležiće ovu tužnu godišnjicu.

Tako je i koncert duhovne i tradicionalne muzike koji su Nada i Slobodan Brkić održali u hramu Svetog Jovana bio posvećen sećanjima na stradanja od 1991. do 2004. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво