Pariz i Beograd u Cirihu, veče za nezaborav

Srpski kulturni centar Vil (Švajcarska) i Radio Krug, zajedno sa Singi artom i Mondo kultom, organizovali su 23. februara druženje sa našim vrsnim umetnicima, Petrom Gojkovićem iz Pariza i Biljom Krstić i bendom Bistrik iz Beograda.

Petar Gojković, koji u Parizu dugi niz godina čuva kulturnu baštinu našeg naroda, Beograd pamti po mnogim muzičkim dostignućima. Zajedno sa svojim prijateljima i bendom Svilen konac - napisao je istoriju starogradske muzike.

Bilja Krstić je etno pesme i njen prepoznatljiv zvuk pronela po čitavom svetu, približila staru melodiju Srbije današnjem vremenu.

Blagoje Pekmezović, Blagojče i Borivoj Knežević, Boba, vrhunski muzičari iz Svilenog konca, pratili su mnoga velika imena naše scene. Dragomir Stanojević Miki, muzički urednik Radio Beograda 1, ali i muzički urednik Bistrika, benda koji nas svuda po svetu predstavlja zajedno sa Biljom Krstić, takođe je pisao istoriju muzike u Srbiji.

Gosti su prošetali Cirihom, a uveče, u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Vilu održano je veče za pamćenje. Posetioci su došli iz cele Švajcarske, neki čak iz Austrije i Nemačke. Tokom celog koncerta, i publika je učestvovala zajedno sa izvođačima. Na kraju koncerta umetnicima se na sceni pridružila i Danijela Bjelica, sopran.

Predsednik Srpskog kulturnog centra Vil, Dragan Vasiljević zajedno sa sekretarom Društva, Draganom Zimonjić, uručili su gostima zahvalnice i cveće, a Radio Krug je na poklon dobio ce-de Bilje Krstić i Bistrika.

Radio Krug je sve zabeležio, a program je vodila Violeta Aleksić. Nakon oficijalnog dela programa goste je zabavljao pesmom Dejan Zorić, kome su se pridružile Danijela Bjelica i Božica Boba Nedeljković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи