Nagrada američkom kongresmenu

Američki Kongresmen Ted Poe iz Teksasa dobio je prestižnu nagradu Američko Srpske Asocijacije(ASA), jedne od najuticajnijih organizacija koja zastupa američke Srbe i njihove interese, za svoje istaknuto liderstvo, usluge i doprinose u Kongresu u ime Srbije i njenih građana.

"Kongresmen Ted Poe bio je dugogodišnji i odani prijatelj Srbije, njenog naroda i američkih Srba tokom svog boravka u američkom Kongresu. Štaviše, on je bio snažan zagovornik i čvrst saveznik koji je neumorno radio na promociji i jačanju dugogodišnjeg američko-srpskog prijateljstva i odnosa. Kada se povuče iz Kongresa SAD, želeli smo da mu se zahvalimo na njegovom izuzetnom rukovodstvu, službi i doprinosu tokom godina, a posebno u njegovoj ulozi predsedavajućeg Srpskim Kokusom", rekao je Milorad Ravasi, osnivač i predsednik Američko Srpske Asocijacije u Čikagu, Ilinois.

Ravasi je istakao da je ova posebna nagrada za liderstvo i usluge prva takve vrste koju je Američko Srpska Asocijacija dodelila članu Kongresa.

Poe, republikanac, predstavljao je drugi distrikt države Teksas u američkom kongresu od 2005. do 2019. U novembru 2017. objavio je da će se povući iz Kongresa na kraju svog mandata 2018. godine. Od 2012 do 2018 Poe je predsedavao Srpskim Kokusom u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država. On je takođe bio i predsednik Pododbora za terorizam, neproliferaciju i trgovinu u Odboru za spoljne poslove, kao i član Pododbora za kriminal, terorizam i bezbednost u Odboru za pravosuđe u Kongresu SAD-a. U tim kapacitetima, zakonodavac iz Teksasa pomogao je u liderstvu i formulisanju američke politike u borbi protiv terorizma i transnacionalnog kriminala širom sveta, uključujući i Balkan.

Dr Olga Ravasi uručila je nagradu Kongresmenu Poeu u ime Američko Srpske Asocijacije u okviru boravka u Vašingtonu. Dr Ravasi sa svojim timom imala je niz sastanaka sa najvišim američkim zvaničnicima kako bi razgovarali o projektu "Crime Stoppers Global Solutions" i planiranoj "Balkanskoj Inicijativi", koja se upravo fokusira na borbu protiv transnacionalnog kriminala u Srbiji i na Balkanu.

Odlazeći zakonodavac iz Teksasa izrazio je zahvalnost za čast koja mu je ukazana. On je takođe podsetio na svoje rukovodstvo u Srpskom Kokusu i izrazio svoju duboku sklonost i naklonost prema Srbiji i srpskom narodu.

„Pošto se gospodin Poe penzioniše, Srbija i srpski narod gube jakog i predanog lidera i zastupnika u Kongresu SAD-a. Svi koji su poznavali i radili sa gospodinom Poeom imaju duboko poštovanje i ljubav prema njemu. Sa zahvalnošću ćemo se sećati svega što je učinio za Srbiju i njene građane tokom godina", rekao je predsednik ASA.

"Uvek će postojati posebno mesto za gospodina Poa u srcima srpskog naroda. Želimo mu svu sreću, zdravlje i uspeh u sledećim koracima na svom životnom putu", zaključio je Milorad Ravasi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво