Oliver Ranisavljević - kandidat na izborima Radničke komore u Tirolu

Oliver Ranisavljević, glavni sekretar Zajednice Srba Tirol i zamenik predsednika Srpske pravoslavne omladine Inzbruk (SPOJI), jedini je kandidat srpskog porekla na izborima Radničke komore Tirol. Izbori se održavaju od 28. januara do 7. februara, a Zajednica Srba Tirol poziva pripadnike i prijatelje srpske zajednice da daju svoj glas Oliveru Ranisavljeviću, jedinom srpskom kandidatu koji će zastupati interese srpskog naroda na ovim izborima.

Izbori Radničke komore održavaju se svakih pet godina, a tokom poslednjih koji su održani 2014. godine u Tirolu mogli smo da čujemo i čitamo u novinama i drugim medijima „Konačno Srbin na listi kandidata". Da, tada se po prvi put u liku Olivera Ranisavljevića, glavnog sekretara Zajednice Srba Tirol i zamenika predsednika Srpske pravoslavne omladine Inzbruk (SPOJI), pojavio kandidat srpskog porekla na izborima Radničke komore Tirol. Tada je, doduše, bio postavljen na 36. mesto na listi Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca (FSG), ali je u tom trenutku bilo najbitnije što se uopšte pojavila jedna strana koja je imala volje i sluha za srpsku stranu čime se za početak probio led, saznajemo iz organizacije SPOJI.

Pet godina kasnije, 2019. godine, ponovo se održavaju izbori Radničke komore Tirol, od 28. januara do 7. februara, a i ovog puta Oliver Ranisavljević će kao jedini srpski kandidat zastupati interese srpskog naroda na ovim izborima. No, ovog puta sa 17. mesta na listi što je veliki napredak u odnosu na prethodne izbore.

To pokazuje da se trud tokom prethodnih izbora, a i u godinama posle istih višestruko isplatio za srpsku zajednicu u Tirolu i da su naši austrijski prijatelji iz Socijaldemokratske partije i Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca prepoznali ozbiljnost naših ljudi i Olivera Ranisavljevića, te su srpski narod nagradili više nego duplo boljom pozicijom na njihovoj listi tokom ovih izbora.

Vodeći na listi FSG-a je dr Štefan Bertel, dok je drugi na listi Bernhard Hefler, posvedočeni prijatelj srpskog naroda, koji je krajem septembra 2018. prilikom humanitarnog koncerta, koji je Zajednica Srba Tirol (ZST) organizivala kao podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Inzbruku, postao počasni član ZST.

„Zaista ste me iznenadili ovim prelepim gestom. Nisam još potpuno svestan kolika čast mi je učinjena večeras, ali znajte da ću nastojati da uvek i na svakom mestu radim na jačanju veza između austrijskog i srpskog naroda u Tirolu i da se svom snagom zalažem za moje srpske prijatelje", izjavio je tada Bernhard Hefler.

Dragan Filipović, predsednik Zajednice Srba Tirol, smatra da svi koji osećaju pripadnost srpskom narodu na ovim izborima trebaju da glasaju za Olivera Ranisavljevića, jer drugog kandidata nemamo, a umesto nas ne možemo očekivati da će neko drugi podržati nas ako mi to ne učinimo.

„Na ovim izborima se očekuje velika podrška našeg naroda, jer smo se izborili za bolju poziciju na listi, a i vreme je da uzmemo većeg učešća u trenucima kada možemo da utičemo direktno kroz naše glasove na odluke koje će kasnije imati uticaja na naš narod na ovom podneblju. Ovde se ne radi toliko o politici, već mnogo više o odlučivanju sudbine srpskih radnika u Tirolu, a ko smatra da ne treba glasati, samo neka se priseti toga da ako mi sami ne počnemo da se bavimo bitnim životnim pitanjima, drugi će se baviti umesto nas, a tada će možda već biti kasno da pokušamo nešto da menjamo", naglašava Oliver Ranisavljević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара