Srbi za Srbe prikupili 3 miliona evra donacija

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je od novembra 2005. do novembra 2018. godine tačno 3 miliona evra donacija sa kojima je u prethodnih 13 godina obezbeđena vredna pomoć za preko 2,300 socijalno ugroženih porodica koje zajedno broje više od 12.000 dece širom Balkana.

Uz slogan „Deca su naša budućnost'', Humanitarna organizacija Srbi za Srbe okuplja preko 20.000 donatora iz Srbije, regiona i sveta koji neumorno, iz meseca u mesec, dopremaju vrednu humanitarnu, materijalnu i ekonomsku pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana.

Za svoj dosadašnji dobrotvorni rad, organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save na Vidovdan 2015. godine od strane Srpske pravoslavne crkve u manastiru Gračanica na Kosovu i Metohiji, Ordenom Eparhije Gornjokarlovačke 2016. godine u manastiru Komogovina u Krajini, Ordenom Krst milosrđa Republike Srpske i Nagradom grada Beograda za Herojsko delo 2018. godine.

Upravo zahvaljujući brojnim donatorima iz celog sveta, veliki broj porodica danas živi u svojim toplim domovima, deca spavaju u novim krevetima, imaju kupatila, belu tehniku, struju, vodu, krovovi više ne prokišnjavaju. Mnogo je dece koja su po prvi put dobila svoju sobu, radni sto, plakar, igračku ili kompjuter.

Zahvaljujući sve većem broju priložnika, organizacija Srbi za Srbe je u prilici da sve veći broj porodica trajno stambeno obezbedi i kroz projekte izgradnje novih kuća.

Mnogo je roditelja koji danas imaju mogućnost da svojoj deci obezbede čašu svežeg kravljeg, ovčijeg ili kozjeg mleka, koriste traktore sa priključcima uz pomoć kojih obrađuju zemlju i time zarađuju za svoju porodicu.

Pored direktne materijalne pomoći porodicama, u više navrata pomoć je pružana i narodnim kuhinjama, ambulantama, porodilištima i bolnicama, vrtićima, osnovnim i srednjim školama i drugim institucijama koje svakodnevno brinu o zdravlju i obrazovanju dece.

Pored Srbije, organizacija prikuplja donacije i sprovodi svoje aktivnosti kroz svoje zvanično registrovane ogranke u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, SAD i Kanadi, uz organizovana predstavništva organizacije u Australiji, Kini i Kataru. Pored ovih zemalja, priložnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe pomažu rad organizacije iz još preko 30 drugih država širom sveta, u kojima živi srpska zajednica.

Upravo svi donatori, volonteri i prijatelji organizacije Srbi za Srbe zaslužni su za brojne uspešne priče i realizovane projekte pomoći siromašnim, ugroženim i višedetnim porodicama širom Balkana. Kroz stotine održanih sportsko-humanitarnih turnira Trojka iz bloka, raznih sportskih ''Iz bloka'' manifestacija, okupljanja, donatorskih večeri, druženja i promocija, uspeli smo da obezbedimo 3 miliona evra donacija za direktnu pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Posebnu zaslugu za desetine hiljada dečijih osmeha, suza radosnica, ulivenih nada, stvorenih mogućnosti, pristojnih uslova za odrastanje i srećnih detinjstava nose svi dosadašnji dobrotvori organizacije, kao i neumorni članovi organizacije Srbi za Srbe koji su akcije pomoći sprovodili na terenu.

Na svom zvaničnom sajtu organizacija svakodnevno ažurira liste donatora, javno prikazuje stanje na bankovnim računima svih ogranaka i postavlja detaljne izveštaje o porodicama koje su dobile pomoć, praćene skeniranim računima o utrošenim donacijama, foto i video materijalom.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe će zajedno sa srodnim organizacijama, srpskim zajednicama, Srpskom pravoslavnom crkvom, medijima i brojnim donatorima i prijateljima širom sveta da nastavi sa vrednim humanitarnim radom za dobrobit socijalno ugroženih porodica i njihove dece širom Balkana.

Želja organizacije je  da u narednih 10 godina okupi preko 100.000 donatora širom sveta kako bi zajedničkim snagama menjali živote ugroženih porodica i njihove dece. Vrednim i požrtvovanim radom u prethodnih 13 godina dokazali smo da ideja SRBI ZA SRBE živi, da srpski narod treba i može da brine o sebi, da se uzajamno pomaže i povezuje, zanemarujući brojne probleme iz prošlosti, rasutost po celom svetu, kao i silom nametnute granice koje razdvajaju srpski narod na Balkanu.

Organizacija "Srbi za Srbe" upućuje zahvalnost svim priložnicima, volonterima, članovima i prijateljima Humanitarne organizacije Srbi za Srbe koji su u poslednjih 13 godina novčanim prilozima, slobodnim vremenom, bratoljubljem i dobrotoljubljem izgradili poverenje u zajednički dobrotvorni rad, koji je na najlepši način krunisan na dobrobit naše dece i pozivaju sve da nastave dalje jer je još više porodica koje sa nadom čekaju na bratsku ruku pomoći.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво