Nedelja sećanja u Beču

SPKD "Prosvjeta" organizuje "Nedelju sećanja" u Beču kojom se obeležavaju dve važne evropske i srpske godišnjice.

U Sabornom hramu sv. Save u Beču biće priređen svečani program povodom 200 godina od objavljivanja prvog izdanja "Srpskog rječnika" Vuka Stefanovića Karadžića. Tom prilikom predavanje "Srpski rječnik i srpski jezik posle 200 godina", održaće prof.dr Miloš Kovačević. Iste večeri biće i svečano otvaranje izložbe "Zlatne niti srpske ćirilice" projekta Beo-etno vizije iz Beograda.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, 24.11.2018. od 19.00 u crkvi Vaskrsenja Hristovog održaće se "Koncert za mir".

Koncert će prirediti Veliki narodni orkestar Akademskog kulturno umetničkog društva "Sonja Marinković" iz Novog Sada i Mali hor SPKD "Prosvjeta" iz Beča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи