Vidovdanska manifestacija u Barbaranu

U Barbaranu, nedavno je održana jesenja manifestacija udruženja "Vidovdan”iz Vićence, pod nazivom "Oj Kosovo, kolevko junaka, oj božure, cveće devojaka!" U programu su učestvovala mnoga kulturno-umetnička udruženja kao što su: "Jelek" iz Arzinjana, "Sveti Sava" iz Valdanja, "Homolje" iz Kreaca, "Veljko Dugošević" iz Kučeva i orkestar "Oluja", takođe iz Kučeva.

Druženje je, čitanjem pesama potkrepila književnica Rada Rajić Ristić, koja je svoje stihove čitala na italijanskom, a Svetlana Stanojlović na srpskom.

Lokalni hor iz Barbarana sa karakterističnim nazivom "Bolje je pevati" dalo je posebnu notu saradnje i kulturne razmene između lokalnog stanovništva, njihovih institucija, naših sugrađana i predstavnika naših udruženja.

Manifestaciju su podržale i lokalne institucije. Nije izostala ni domaća, tradicionalna kuhinja, tako da gosti nisu ostali gladni.

Manifestaciju " Oj Kosovo, kolevko junaka, oj božure, cveće devojaka!" smo organizovali sa ciljem da se naši ljudi okupe i druže uz muziku, pesmu, stihove i dobru trpezu. Dva-tri puta godišnje udruženje " Vidovdan"oragnizuje ovu vrstu manifestacije, druženja upravo sa ciljem da se vidimo, sarađujemo i tako budemo na okupu bar u takvim prilikama, pošto su svakodnevica i obaveze prepreka češćim susretima. Zadovoljan sam ishodom i posetom. Želim da se svima zahvalim na naporu, trudu i velikoj želji da ova manifestacija ima dobar odziv. Koristim ovu priliku da se odužim rečima pohvale svim učesnicima u programu, kao i predstavnicima udruženja"Krune", "Mokranjca", "Kapije Šumadije" i srpskog kluba ribolovaca , a pogotovu fotografima Nenadu Martinoviću i Vojčetu Nestoroviću koji su naši verni pratioci i bez čijih aparata nije mogao ni da se zamisli ovaj svečani susret" rekao je Dejan Mitić i dodao...

"Posebno moram da istaknem da Luka Krako, italijanski student, koji je za diplomski rad izabrao Srbiju i srpski narod i njegovu kulturu, pomogao oko pripreme programa, čitao narodnu epsku pesmu o Marku Kraljeviću na italijanskom i u svojstvu konobara služio naše goste. Dakle, pomoć sa svih strana. Srbi i Italijani, rame uz rame, za učvršćivanje međuljudskih odnosa. Bolje od ovoga nije moglo", zaključio je predsednik udruženja "Vidovdan" iz Vićence, Dejan Mitić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво