Promocija knjige “ Zora života”

Krajem septemba u galeriji Parco città u Vićenci održana je promocija dvojezične knjige stihova “ Zora života”(“L'alba della vita”) autorki Rade Rajić Ristić i Snežane Solkotović.

Uz dvojezično čitanje stihova, publika je uživala i u muzici koja je prilici dala poseban doživljaj. Srpska muzika ispreplitala se sa stihovima na dva jezika. Pesnikinja Rada Rajić Ristić čitala je svoje stihove na italijanskom, a na srpskom njene stihove je čitala Svetlana Stanojlović.

Uvodnu reč imala je Mihela Musoto, organizatorka i predsednica udruženja " Scaletta 62".

"Ova knjiga slavi život, ljubav i prijateljstvo, najvažniji sastojci koji od čoveka čine bolje biće", o promociji knjige pisale su lokalne novine "Il giornale di Vicenza". Za muzički predah pobrinuli su se Dejan Mitić na gitari, Radomir Mihajlović na harmonici, a srpske pesme izvodila je Svetlana Stanojlović.

"Zora života" je zajednička knjiga dve poetese, Rade Rajić Ristić i Snežane Solkotović, čija se nadahnutost lepih misli prožima kroz prelepe stihove koji greju toplinom, osvajaju senzibilnošću, stvaraju dobro raspoloženje, grade mostove prijateljstva, spajaju kroz daljine strane sveta. Svaka pesma je umetnost za sebe.", istakao je recenzent knjige Zlatko Solkotović.

"Kako bi promocija uspela, verno su učestvovali članovi "Vidovdana" iz Vićence i ja se svima toplo zahvaljujem na odzivu i podršci. Svako od nas je dao po delić Srbije u sebi kako bi događaj uspeo i fascinirao italijansku publiku. Promociji su prisustvovali verni poštovaoci i prijatelji Srbije i to mi je znak da se predrasude polako smanjuju prema našem narodu, proces je spor, ali se treba potruditi, a ja to već radim decenijama.", zaključila je Rada Rajić Ristić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво