Zajedno u "Krugu"

U nedelju 16. septembra 2018. godine, tačno u 19 časova zavrtela se prva emisija Radio Kruga. Još jedna emisija na srpskom jeziku u Švajcarskoj i u medijskoj kući Kanal K.

Posle niza godina saradnje sa timom Radija Mladost, kao i dugogodišnjim novinarskim iskustvom sa medijskim kućama u matici i rasejanju, Violeta Aleksić i Tanja Radojević odlučile su da krenu svojim putem i ponude publici nešto novo.

"U junu 2018. godine, rodila se ideja o novoj emisiji koja bi bila posvećena umetnosti. Kreativna razmena umetničkih grupa oduvek je davala samo najbolje rezulatate u međusobnom umrežavanju, pa je to i bio motiv zbog čega smo odlučili da se zovemo Krug.

U cilju promovisanja umetnosti i kulturne baštine - "planetom u krug", odlučili smo da naša programska šema bude kolažnog karaktera sa prepoznatljivom najavnom i odjavnom špicom. Naravno, pošto ostajemo verni medijskoj kući Kanal K pridržavaju se i njenog kodeksa...", kaže za Program za dijasporu RTS-a Violeta Aleksić.

Veliki broj umetnika, prijatelja, novinara, kao i medijske kuće u matici, podržali su i bodrili entuzijaste koji su rešili da realizuju ovu ideju.

U prvoj emisiji ceo tim se zahvalio svima koji su podržali ovaj projekat, a naročito RTS Portalu koji rado podržava ovakve inicijative.

 Redakciju čine:

Violeta Aleksić - urednik programa i voditelj

Tanja Radojević - muzički i sportski urednik , ton majstor i voditelj

Miroslav Dinić - montaža

Erdbob Miki - fotoreporter

Saradnici Radija Krug:

Dragan Miloradović, muzičar

Jovan Arsenijević, turizam i kultura

Dejan Milić, književnost

Ana Savić Milić, slikarstvo

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво