Folklorni festival "Čuvari nasleđa" u Johanesburgu

Srpsko kulturno umetničko društvo "Afrika" iz Johanesburga organizovalo je 8. septembra u Viktorija pozorištu u Johanesburgu Drugi prolećni folklorni festival "Čuvari nasleđa".

Ovogodišnji festival je posvećen jubileju sto godina od rođenja Nelsona Mandele. U prvom delu festivala učestvovale su grupe koje su predstavljale pored Srbije i JAR i Azerbejdžan, Belorusiju, Bugarsku, Kinu, Indiju, Irsku, Kazahstan, Portugal, Rusiju, Škotsku i Španiju.

Uz brojne učesnike iz 13 zemalja prisustvovalo je oko 200 naših građana, kao i ugledne zvanice. Manifestacija je osim dobrovoljnim prilozima sufinansirana sredstvima Ministarsva spoljnih poslova - Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Kasnije ove godine organizatori festivala su u saradnji sa Zajedničkom komorom privrede i industrije Srbije i juga Afrike iz Johanesburga najavili održavanje dve radionice posvećene promociji preduzetništva među mladima u našoj dijaspori kao i jačanju poslovnih veza omladinaca pripadnika naše zajednice u JAR sa matičnom državom.

U međuvremenu ansambl SKUD „Afrika" će kao gost Zavoda za kulturu Vojvodine imati koncert u prvoj polovini oktobra u Novom Sadu, a pre obrazovno-rekreativnog kampa za Srpsku školsku decu uzrasta od 6 do 16 godina koji je SKUD „Afrika" kao organizator u saradnji sa Srpskom školom „Sveti Sava" iz Johanesburga, organizuje u Johanesburgu početkom decembra o.g. a što je takođe najavljeno na ovogodišnjem festivalu „Čuvari nasleđa".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво