Srbija se rodi

Pravoslavno sportsko društvo "Sveta Srbija" priređuje svečani Vidovdanski koncert "Srbija se rodi", na Vidovdan 28. juna od 20 časova u Zadužbini Ilije M. Kolarca, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Društva srpskih domaćina.

Koncertom izvornih narodnih pesama i igara, pojanja, besedništva, dramski i muzički umetnici pružiće publici praznični doživljaj u velikoj akustičnoj dvorani Kolarca.

 

"Vidovdanskim koncertom "Srbija se rodi" negujemo živu tradiciju. Od predaka primljen Knežev kosovski zavet predajemo potomstvu, čuvajući nacionalno pamćenje kao suštinu našeg identiteta", ѕa RTS poručuju iz udruženja "Sveta Srbija".

Učesnici u programu su Hor Simonida iz Gračanice, Etno grupa Vez, Folklorni ansambl Sveti Đorđe, Kulturno umetničko društvo Gradimir, Društvo guslara Bajo Pivljanin i Pravoslavno sportsko društvo "Sveta Srbija".

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво