Jubilarnih deset Društva Srba i prijatelja Srbije Bergen

Desetogodišnjicu postojanja, "Društvo Srba i prijatelja Srbije Bergen" iz Norveške obeležiće 26. maja.

Pored muzičara koji žive u Norveškoj, Janka Petrovića i Petra Jurika koji će svirati akustične gitare, nastupiće i glumica Milica Šećerov, koja je zajedno sa dvojicom kolega iz Novog Sada trenutno na razmeni na Fakultetu za dramu u Bergenu.

"Milica Šećerov će takođe organizovati i glumačke radionice za decu u školi srpskog jezika koju uspešno organizuje naše društvo već 10 godina. Deca pripremaju priredbu za završetak školske godine, pa će im rad sa profesinalnom glumicom sigurno značiti da je pripreme", kaže za naš program Dobrila Radulović, sekretar Društva.

Fakultet za dramu u Bergenu je pre nekoliko godina prvi put organizovao gostovanje Sanje Krsmanović Tasić sa predstavama O savesti i Priče hleba i krvi.

"Naše društvo je prilikom organizacije konzularnog dana u Bergenu organizovalo posetu ambasadorke Srbije ovom fakultetu. Izuzetno nam je drago da je došlo i do studentske razmene i nadamo se da će se saradnja nastaviti. Veliku zahvalnost za kontinuitet u školskim i sprotskim aktivnostima kao mogućnosti da organizujemo kvalitetne umetničke programe dugujemo opštini Bergen koja nas finansisjski podržava.

Nastavljamo sa humanitarnim radom i saradnjom sa drugim udruženjima i pojedincima u Norveškoj. Organizujemo novi transport vredne opreme iz Haukeland bolnice, nadamo se pre letnjeg raspusta", kaže za RTS Dobrila.

Škola srpskog jezika nastavlja sa radom na jesen. Košarkaška ekipa Otpisani nastavlja da se takmiči sledeće sezone u norveškom prvenstvu, kao i na Košarkaškom prvenstvu sprske dijaspore, od kog su ove godine na žalost morali da odustanu zbog iznenenadnih obaveza nekoliko igrača.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи