Sećanje na Nebojšu Glogovca u Čikagu

Odbor čikaškog Festivala srpskog filma će 31. maja prirediti veče posvećeno prerano preminulom glumcu Nebojši Glogovcu, i to u bioskopu "AMC" u Rouzmontu, Ilinois.

Osnivač i direktor jednog od najuspešnijih festivala koji slave srpsku filmsku umetnost na tlu Severne Amerike, Slavica Petrović, najavljuje omaž Nebojši Glogovcu, velikom glumcu koji nas je napustio 9. februara ove godine, javlja za RTS Ivan Kalauzović Ivanus.

Ona precizira da će se 31. maja od 20 sati, u bioskopu AMC u Rouzmontu blizu Čikaga, publika najpre podsetiti Nebojšine biografije i filmografije, nakon čega će uslediti projekcija ostvarenja Žena sa slomljenim nosem iz 2010, scenariste i reditelja Srđana Koljevića, u kojem pored Glogovca igraju i Nada Šargin, Anica Dobra, Branka Katić i drugi.

Ovaj film, koji je osvojio niz domaćih i međunarodnih nagrada, gledaoci u čikaškom području će biti u prilici da pogledaju uz engleske titlove.

Dodatne informacije na serbianfilmfest.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво