Protokol o saradnji Srba iz Štajerske i Mađarske

U centru Budimpešte 15. maja održan je sastanak predstavnika štajerskih Srba i Srba iz Mađarske. Na sastanku je potpisan obavezujući Protokol o saradnji Srba iz dve Štajerske pokrajine - slovenačke i austrijske, sa Srbima iz krovne organizacije Srba iz Mađarske, Samoupravom Srba iz Mađarske.

Dogovoreno je da Srbi iz Srpskog kulturnog društva Štajerska zajednica iz Maribora organizuju u Budimpešti izložbu pravoslavnih ikona, a Srbi iz Mađarske predstave svoje književnike u gradu na Dravi.

Dokument o saradnji Srba iz Mađarske i Štajerske potpisali su: Borislav Rus, predsednik Samouprave Srba u Budimpešti, Rade Bakračević, predsednik Srpskog kulturnog društva Štajerska zajednica iz Maribora, Petar Lastić, direktor srpskog instituta u Mađarskoj, Vladan Jovanović, generalni sekretar Srpskog kulturnog kluba, dr Boris Stojkovski, redovni profesor filozofskog fakulteta, Bada Zoltan, saradnik Srpskog instituta, Zdravko Majstorović, predsednik NO Štajerske zajednice, Nenad Obradović, doktorant Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Siniša Uzelac, srpski preduzetnik i mr Vlastimir Vujić, profesor Srpske gimnazije "Nikola Tesla" u Budimpešti.

Šesnaestog maja Srbi iz Mađarske prikazali su u Budimpešti, u prostorijama Srpske gimnazije "Nikole Tesle", dokumentarni film Radeta Bakračevića "Putevima pravoslavlja".

broj komentara 0 pošalji komentar