Ala je lep ovaj svet

Nedavno je održana tradicionalna jedanesta priredba za decu "Ala je lep ovaj svet" - Dan dečije radosti u organizaciji Udruženja pisaca (UP) "Sedmica" iz Frankfurta.

Gosti priredbe bili su Bojan Ljubenović, književnik, novinar, aforističar i dečiji pisac iz Beograda i Miloš Milojević, dečiji pisac iz Erlangena, saznajemo iz udruženja Sedmica.

U prepunoj sali SKC Ofenbah, imali su prilike da se prestave pedesetoro recitatora iz nekoliko dopunskih škola na maternjem jeziku.

Učenici Male škole ćirilice iz Frankfurta, koju vodi učiteljica Sanja Bojanić, zatim učenici dopunske nastave iz Bad Homburka koju vodi Katica Stanimirov, đaci Mirjane Antanasijević-Čekerevac iz Frankfurta, učenici Ršum škole u organizaciji UP Sedmica, zatim učenici dopunskih nastava iz Vizbadena, Majnca, Darmštata i Ofenbaha koju vodi učitelj Vladimir Živanov.

Na ovogodišnjoj priredbi, prvi put u istoriji ove manifestacije, petoro najboljih recitatora dobilo je priznanja Jezik nam je otadžbina. Tročlani žiri u sastavu Vladimira Rajića (vicekonzul Generalnog konzulata u Frankfurtu), Bojana Ljubenovića (književnika iz Beograda) i Miloša Mlojevića (književnika iz Erlangena), dodelio je najboljim među jednakim recitatorima priznanja i knjigu na poklon izdavačke kuće Vulkan iz Beograda.

Među prvih pet bili su: Branko Ivanić, Miloš Petričević, Magdalena Milovanović, Jana Mrdak i najmlađi recitator Lena Kovačević (3,5).

Priredbu su ulepšali muzičkim interpretacijama Magdalena Milovanović - flauta, Lazar Navalušić - gitara i Natalija Mišić - flauta, kao i najmlađi fokloraši Pioniri SKC iz Ofenbaha.

Ponosni roditelji imali su prilike, pored predivnog programa koji su njihovi mališani ulepšali, da vide prestavljanje Zanimljivog bukvara sa istorijskom čitankom namenjeno deci iz rasejanja, koji su osmislili i priredili Bojan Ljubenović i Aleksandar Čotrić iz Beograda.

Na kraju programa, svim učesnicima priredbe, dodeljene su zahvalnice, slatki paketići i dečije Mozgalice, da uz slatke zalogaje razvijaju svoju maštu i talenat.

broj komentara 0 pošalji komentar