Svesrpski dečji sabor

Dečji kulturni centar Beograd organizuje i realizuje projekat Svesrpski dečji sabor za decu srpskog porekla iz zemalja u regionu, od 23. do 27. maja. Cilj projekta je da deca zavole zemlju svog porekla, da nauče i progovore srpski jezik, upoznaju znamenitosti Srbije, kulturne tekovine i istoriju.

Pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Dečji kulturni centar Beograd (DKC) organizuje i realizuje projekat Svesrpski dečji sabor sa idejom razvijanja osećanja pripadnosti matici zemlji kod dece u rasejanju.

Na sajtu DKC-a piše da je projekat usmeren prema deci srpskog porekla u regionu, a u narednim godinama i prema deci iz dijaspore.

Pored prilike da učestvuju u posebno osmišljenim kulturno-edukativnim programima u periodu od 23. do 27. maja, boraveći u porodicama učenika beogradskih osnovnih škola učesnici uzrasta od 10 do 14 godina razvijaće jedinstvena prijateljstva i podeliće pozitivna iskustva sa svojim vršnjacima iz Beograda.

U projektu će ove godine učestvovati učenici koji su se istakli u literarnim, dramskim sekcijama, govorništvu ili takmičenjima iz istorije iz Republike Srpske, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore i Makedonije.

Domaćin prvog Svesrpskog dečjeg sabora biće OŠ Starina Novak.

 

broj komentara 0 pošalji komentar