Sve je spremno za Samit poslovne dijaspore u Dietikonu

Na sednici Udruženja srpskih privrednika Švajcarske održanoj 8. maja 2018. godine u Svetouspenskom hramu u Švamendingenu, glavna tačka dnevnog reda bio je Samit poslovne dijaspore koji će se i ove godine održati u gradskoj sali grada Dietikona 1. i 2. juna.

Na početku sastanka, predsednik udruženja Stojan Stevanović, izložio je o nedavnoj poseti Srbiji i Republici Srpskoj. Istakao je da će ove godine na samitu biti viđena mnoga eminentna imena iz matice, regiona i Švajcarske. Stevanović je govorio i o poseti Ambasadi Republike Srbije u Bernu, gde je imao konstruktivne razgovore sa ambasadorkom dr Snežanom Janković i diplomatskim korom.

Nove ideje iznesene u Udruženju donele su zanimljive kontakte, kako sa našim, tako i sa inostranim privrednicima, što i jeste cilj Samita. Samit poslovne dijaspore je jedinstvena manifestacija u svetu, koju organizuje udruženje entuzijasta, a koje uskoro slavi tridesetogodišnjicu svog postojanja.

Pomenuti su sponzori samita među kojima je grad Bijeljina. Pored svečanog otvaranja koji će i ove godine početi srpskom himnom u izvođenju soprana Danijele Bjelice, osmišljen je i kulturn-umetnički program koji će otvoriti i zatvoriti sajam.

U programu će učestvovati brojni umetnici, između ostalih i Kulturno umetničko društvo Kikac iz Bazela, koje ove godine slavi pola veka postojanja.

Na samitu će se naći oko 60 štandova. Osmišljeni su i interesantni forumi. Ekonomski forum - čiji je cilj jačanje ekonomskih odnosa i zajedničke saradnje, otvaranje švajcarskog tržišta u oblastima turizma, IT-sektora, trgovine i građevinarstva.

Partneri na ovogodišnjem forumu su Privredna komora Švajcarska-Centralna Evropa SEC, SECO Start-up Fund, Eastern Europe Investment Funds, Turistički Savez Švajcarske predstaviće svoju ulogu u podsticanju saradnje sa Republikom Srbijom i Republikom Srpskom.

Prvi put, na jednom od foruma, učestvovaće ne samo privrednici već i posetioci Samita. Forum - transfer znanja informisaće prisutne o pravima naših sunarodnika u Švajcarskoj (zdravsteveno i ostala osiguranja, penzione kase, stambena pitanja, itd).

I ove godine biće dodeljene zahvalnice i proglasiti najlepši štand. Moderator Samita ponovo će biti Miša Ćirić.

Gala večera je takođe deo programa, a Samit će medijski, između ostalih, biti podržan i od RTS-a.

Velika podrška Srpske pravoslavne crkve, konzulata i ambasade je od neprocenjive važnosti za ovaj događaj.

Sve informacije o Samitu mogu s e naći na oficijalnoj stranici Udruženja srpskih privrednika Švajcarske usps.ch kao i na FB stranici udruženja.

broj komentara 0 pošalji komentar