Srpska razglednica iz Amerike, RTS Svet, 18.55

U novom izdanju emisije "Srpska razglednica iz Amerike", koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, najnoviji događaji u srpsko-američkoj zajednici.

U Generalnom konzulatu Republike Srbije u Čikagu održan je prijem povodom Sretenja, Dana Državnosti Srbije. Sagovornici su: konzul žeran Dejan Radulović, iguman Manastira Nova Gračanica otac Serafim Baltić, starešina Hrama Sveti Stefan Dečanski Aleksandar Petrović kao i doktori Željko i Mira Atlagić.

Neđa Tomičić je uvek bila aktivna članica srpske zajednice u Čikagu. Imali smo priliku da prisustvujemo specijalnom programu koji su za nju pripremile kolege na poslu povodom odlaska u penziju, gde je takođe bila veoma cenjena. Kaže da se raduje da će sada moći da pomaže i više kao volonter na događajima u srpskoj zajednici.

Ugostiteljski objekat Župa u Čikagu mnogi smatraju mestom koje je više od restorana, jer je tu zborno mesto za sve, od onih koji su tek stigli iz Srbije u Čikago i potreban im je savet ili pomoć, do drugih koji su tu već decenijama. Restoran je upravo proslavio 18 godina rada pa je to prilika i da saznamo od zaposlenih šta im je obeležilo ovaj period.

Nikola Jokić je sada sigurno jedan od najpopularnijih srpskih sportista. Pogledajte intervju koji je autor emisije Aleksandar Žigić vodio sa Jokićem posle istorijske utakmice u Milvokiju, gde je srpski košarkaš postigao najbrži tripl dabl u istoriji NBA lige. Pozdravio ga je i značajan broj srpskih navijača.

Urednik serijala Medijska mreža srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара