Konkurs za sufinaniranje medijskih projekata u regionu

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona u 2018. godini. Konkurs je raspisan do 8. marta.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške proizvodnji medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju na maternjem jeziku, očuvanju srpskog jezika, nacionalnog i kulturnog identiteta pripadnika srpskog naroda koji žive u zemljama regiona: Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Sredstva opredeljena za ovaj konkurs iznose 20 miliona dinara, najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 500.000 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu iznosi dva miliona dinara.

Učesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti projekta, objavilo je Ministarstvo na sajtu.

Učesnik Konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom.

Izdavač više medija ima pravo učešća na Konkursu s jednim projektom za svaki medij.

Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu u ugovorom propisanom roku i formi podnela narativni i finansijski izveštaj i lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila.

Učesnik konkursa ne može da angažuje neko drugo pravno lice ili preduzetnika da realizuje projekat umesto učesnika na konkursu.

Ugovor će se zaključiti samo sa licem kome su dodeljena sredstva, a kome račun nije u blokadi u momentu zaključenja ugovora.

Konkurs se raspisuje u periodu od 5. februara do 8. marta 2018. godine.

Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa, navodi se u tekstu konkursa.

broj komentara 0 pošalji komentar