Zimska OSSIlacija

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) organizovala je tradicionalnu "Zimsku OSSIlaciju”. Pored svečanog dela, koji je 22. decembra 2017. godine održan u prostorijama Matice srpske u Novom Sadu, ova zimska OSSIlacija obuhvatila je i prvo veliko strateško planiranje organizacije koje je održano od 22. do 24. decembra, takođe u Novom Sadu.

Svečani deo protekao je u prijatnoj atmosferi, tokom koje su predstavnici organizacije sumirali prethodnu godinu uz želju da naredna godina bude još uspešnija.

Prisutnima se obratila prof. dr Snežana Mihić, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, istakavši da je ključ povratak mladih u Srbiju i njihovo zapošljavanje pri institucijama, kompanijama i drugim organizacijama.

Aleksandar Ljubomirović, predsednik OSSIja, istakao je važnost godine na izmaku za samu organizaciju i jubilarnog dvadesetog rođendana koji je OSSI proslavio. Naveo je da se od 2018. godine od OSSIja mogu očekivati još uspešniji poduhvati.

Branislav Jovanović, koordinator novosadskog tima OSSIja, naglasio je da je povratak najteži zadatak koji je OSSI sebi zadao, ali da se upornim radom i zajedničkim snagama može pomoći studentima pri povratku u maticu.

Strateško planiranje organizacije održano je 22. i 23. decembra u Novom Sadu u prostorijama Rektorata Univerziteta u Novom Sadu i Skupštine AP Vojvodine. Tokom dva dana, članovi organizacije imali su priliku da se bolje upoznaju i kroz brojne panele i debate učestvuju u obnovi i reformi organizacije, kako u strukturnom tako i u opštem smislu. Takođe, strateško planiranje, bilo je idealna prilika da se novoizabrani članovi organizacije upoznaju sa radom organizacije i aktivno doprinesu njenom napretku.

Aktuelni upravni odbor organizacije je sve predloge i ideje sakupio i u narednom periodu će naporno raditi na stvaranju prvog velikog "strateškog plana" organizacije koji će svima poslužiti kao zvezda vodilja u budućnosti. U strateškom planu je istaknuto da je 2018. godina ključna za OSSI, jer će pokazati prve krupne korake ka fundamentalnim promenama o kojima su tokom dva produktivna dana članovi organizacije marljivo debatovali.

broj komentara 0 pošalji komentar