Drugi Salon knjige u Torontu

Drugi Salon srpskih autora u Kanadi otvoren je u prostoru Srpske nacionalne akademije u Torontu, 1. decembra i traje do 9. decembra. Organizator Salona, Violeta Dimitrijević, priredila je katalšku monografiju u kojoj su predstavljeni pisci, prošlogodišnji učesnici ove manifestacije u slavu knjiga na srpskom jeziku.

Osim domaćih autora, a na spisku su Nataša Bartula, Branka Mrlješ, Zorica Mišić, Nenad Stanković, Ivan Bosiljčić, Katarina Roganović, Radovan Gajić i mnogi drugi, ovogodišnji Salon imaće i počasne goste, kanadske autore kao i one koji su zavoleli jezik i ljude na našim prostorima, javlja naša dopisnica iz Kanade Branka Dikanović Trbojević.

U nekoliko popodneva planirani su sureti najmlađih sa piscima za decu a na panelima će se razgovarati i o filmu, književnoj kritici i prevodilaštvu.

Većina autora čije će knjige biti predstavljene u narednim danima su članovi srpsko-kanadskog Udruženja pisaca Desanka Maksimović, neka izdanja stižu iz privatnih legata. a medijsko pokroviteljstvo povereno je Novinama Toronto.

broj komentara 0 pošalji komentar