Srpska razglednica iz Amerike

U novom izdanju emisije "Srpska Razglednica iz Amerike", koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo i čuti razgovor sa ambasadorom Republike Srbije u Vašingtonu, njegovom ekselencijom Đerđom Matkovićem. Emisija je večeras na RTS SAT u 18.50, repriza u 02.03.

Gospodin Matković je održao predavanje o prednostima investiranja u Srbiju tokom godišnjeg Kongresa Udruženja za nekretnine na kojem je prisustvovao veliki broj stručnjaka iz Amerike i celog sveta. Biće to prilika da saznamo više o ovom skupu, ali i drugim aktivnostima ambasadora Matkovića i Ambasade u Vašingtonu. Takođe ćemo razgovarati sa drugim članovima srpske delegacije na ovom skupu, kao i sa predsednicom grčke Asocijacije za nekretnine.

Ovih dana bilo je napisa u štampi o tome hoće li Veljko Paunović preuzeti trenersku funkciju u fudbalskoj reprezentaciji Srbije. To pitanje postavljamo lično Paunoviću, a on govori i o tome hoće li Bastijan Švajnštajger produžiti ugovor u Čikagu, i o drugim aktuelnostima u timu Čikago Fajr i MLS Ligi.

Na RTS-u se reprizira serija Salaš u Malom Ritu, u kojoj je glavnu ulogu igrao poznati glumac Slavko Štimac. Ovih dana, sticajem okolnosti, Štimac je boravio u Čikagu da bi predstavio svoj novi film Ime Dobrica, prezime nepoznato. Pitaćemo ga kako danas gleda na svoje prve uloge, ali i o njegovim novim projektima.

Legendarni restoran Geslajt klub na čikaškom aerodromu imao je samo četiri vlasnika od svog osnivanja, tri rođena Amerikanca i jednog Srbina. Već 20 godina drži ga Ranko Dabižljević, koji je time ostvario svoj san. Naime, počeo od pozicije pomoćnika u restoranu da bi kasnije postao i njegov vlasnik. Dobro upućeni kažu da je ovaj restoran bio omiljen za posade JAT-a osamdesetih godina prošlog veka, ali i za ogroman broj drugih ljudi iz Amerike i sveta koi koriste aerodrom u Čikagu.

Urednik serijala Medijska mreža srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи