Divan poklon "Adligatu"

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat", u okviru kojeg su otvoreni Muzej knjige i putovanja i Muzej srpske književnosti, primilo je 42 umetničke fotografije u Matici iseljenika Srbije u Nušićevoj 4, u Beogradu.

Nedavno je u Matici iseljenika završena izložba Plava planeta majstora fotografije Zorana Đukića iz Toronta.

Đukić je pre završetka izložbe posetio muzeje Adligata i, oduševljen, rešio da više od četrdeset svojih dela izloženih u Nušićevoj, ne čuva za neku novu izložbu, već da ih pokloni toj ustanovi kulture.

Radostan što će njegove slike krasiti važnu kuću-kuću knjige, izrazio je zahvalnost književnici i osnivaču Adligata Mirjani Bulatović, koja je inicirala ovu lepu ideju.

Adligat planira otvaranje sopstvene galerije, s obzirom na to da se u njegovim kolekcijama nalazi značajan broj slika, posebno u legatu porodice Bešević (slikara Nikole Beševića), te zbirke slika Milene Šotre, Milića od Mačve, Martinovića, Srbinovića i drugih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи