Promocija Beograda u Ljubljani

Turistička organizacija Beograda(TOB) je 18. i 19. septembra uspešno predstavila turističku ponudu našeg grada na slovenačkom tržištu.

Promocija Beograda je koncipirana u tri segmenta, piše u saopštenju TOB-a. Konferencija za medije je održana u Gradskoj kući uz prisustvo većeg broja medija i predstavnika turističke industrije Ljubljane i Beograda. Konferenciji je prisustvovao Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane. Prisutnima se obratila ambasadorka RS u Sloveniji, Zorana Vlatković.

Prezentacija Beograda za slovenačko tržište u ovoj godini je fokusirana na ponudu za kratki gradski odmor, događaje i kulturne manifestacije, aktuelne turističke programe i novogodišnje praznike.

Turistička ponuda Beograda promovisana je kroz bogat promo materijal izložen na info pultu u centru Ljubljane. Slovenci, kao i gosti Ljubljane su pokazali veliko interesovanje kako za kulturna i sportska dešavanja tako i tradicionalno za city break programe i novogodišnje aranžmane.

Veliko interesovanje je izazvala atraktivna promocija Beograda na različitim turističkim ambijentalnim celinama u Ljubljani. Devojke i mladići u srpskim gradskim i narodnim nošnjama, uz hor i kratke predstave, izveli su umetnički program i ujedno delili brošure o Beogradu.

U banket sali hotela Slon priređena je svečana večera za doplomatski kor, medije, kolege iz turističke privrede, uz prigodan kulturno umetnički program. Zahvaljujući podršci Ambasade RS u Sloveniji, među zvanicama na svečanoj večeri bili su poslanici u Evropskom parlamentu, članovi diplomatskog kora: ambasadori Grčke, Azerbejdzana, BiH, Irske, Crne Gore, kao i zvanicnici grada Ljubljana.

Učenici umetničke škole Lujo Davičo su izveli prigodan scenski nastup. U okviru večernjeg programa organizovana je izložba socijalnog ženskog preduzetništva kao izuzetno važan deo našeg koncepta promocije. Na izložbi su prisutni imali priliku da uživaju u prelepim unikatnim radovima ručne izrade udruženja: Bioidea, Etno Ana, Zavičajni mostovi...

Turistička organizacije Beograda predstavila se i na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi, od 19. do 21. septembra. Delegacija TOB je obavila niz razgovora sa predstavnicima najvećih turističkih agencija i organizacija iz Moskve i Rusije. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара