Pobednik iz senke: Branimir Ilić Tajler

U godini jubileja, tri decenije od osvajanja svetskog zlata na juniorskom prvenstvu košarkaša u Bormiju, o zlatnim generacijama jugoslovenske i srpske košarke, rodnom Pirotu, košarkaškoj akademiji i životu u Kavali, za Program za dijasporu RTS govorio je Branimir Ilić, kondicioni trener jugoslovenske juniorske reprezentacije od 1985. do 1991. godine. Emisija je večeras na Satelitskom programu u 18.55, repriza u sredu, 13. septembra u 13.05.

Branimir Ilić je u svom rodnom Pirotu znan kao Tajler. Kao odličan fudbaler, nadimak je dobio po čuvenom krilu Mančester Junajteda.

Znanje i energija ovog profesora fizičkog vaspitanja učinili su da Pirot sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka postane ozbiljno konkurentan skijaški i atletski centar.

Branimir je niz godina trenirao i vodio smučare „Midžora". Potom je u visine uzdigao Atletski klub „Pirot". Tajlerovi kondicioni treninzi bili su prave male atletske bravure. Za inovacije na tom polju mnogo puta je nagrađivan.

Branimir Ilić već 25 godina živi u Kavali. Kao košarkaški trener izgradio je ime i autoritet u ovom gradu. Voli Grčku ali navija za Srbiju. I veruje da naši košarkaši mogu, uskoro, do novog evropskog zlata.

Autor i urednik Mirjana Nikolić

Snimatelj Boban Grčić

Realizator Marija Sredojević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво