Srbija na Sajmu knjiga u Pekingu

Srbija će u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja učestvovati naMeđunarodnom sajmu knjiga u Pekingu koji će biti održan od 23. do 27. avgusta, saopštilo je Ministarstvo.

Na srpskom štandu biće izložene knjige domaćih autora prevedene na kineski jezik, odabrani naslovi iz aktuelne pesničke i prozne produkcije, kapitalna monografska izdanja i teorijska literatura, navodi se u saopštenju.

Polazište za srpski program na Pekinškom sajmu je projekat Dijalozi Biblioteke grada Beograda, posvećen jubilejima - 250 godina od rođenja Filipa Višnjića i 125 godina od rođenja Ive Andrića.

O vezama usmene književnosti, velikih romana 20. veka i savremenog književnog stvaralaštva, kao i o statusu poezije, eseja i putopisa u srpskoj književnosti će govoriti pisci Vladan Matijević, Vladimir Pištalo i profesor Radosav Pušić.

Pušić, koji je i šef Katedre za sinologiju na beogradskom Filološkom fakultetu, govoriće i o temi Pregled prevedenih dela u izdavačkoj delatnosti Srbije i Kine i budući razvoj.

Katalogom Srbija čita/Čitaj Srbiju na kineskom i na srpskom jeziku kineskim prevodiocima i izdavačima biće preporučeno 15 knjiga svih žanrova koje su u poslednje dve godine dobile najuglednije nagrade u Srbiji.

Adresar srpskih izdavačkih kuća, promotivni video i programska brošura Dijalozi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво