Bespomoćnima pomoć

Srpska pravoslavna crkva Svetog Preobraženja u Novom Sarajevu ustupila je u crkvenom dvorištu "Dobrotvoru" prostor za javnu kuhinju gde se dnevno sprema oko 50 obroka za najugroženije Srbe u gradu.

Koliko korisnika javne kuhinje ima Dobrotvor?

"Na dnevnoj osnovi imamo više od 50 korisnika i radi se o licima u stanju najtežih socijalnih potreba. Trideset njih su sa područja grada Sarajeva, dok su ostali korisnici sa perifernih opština Ilijaš, Vogošća, Ilidža...i za njih se organizuje kućna dostava.

Posebno smo ponosni na našu kućnu dostavu za lica koja su potpuno nepokretna ili su lica sa ograničenim kretanjima. Za njih se svakodnevno distribuiše hrana.

Koliko obroka dnevno pripremite?

Mi se vodimo tradicionalnim srpskim dobročinstvom, jer nikada ne znamo kada će doći lice u stanju socijalne potrebe, da li beskućnik, putnik namernik, pa se uvek planira tanjir viška kako bi te osobe poslužili.

Mnogi Srbi su izbegli iz Sarajeva, sada žive širom sveta...pomažu li vam oni?

Što se tiče dnacija, to je jedna vrsta stalnog rada u kontinuitetu. Kuhinja bez donacija, bez društveno odgovornih kompanija i institucija na državnom ili entitetskom ili kantonalnom nivou ne može funkcionisati. Mi smo trenutno zadovoljni što se tiče priliva donacija od strane institucija, a u poslednje vijeme se pojavljuju društveno odgovorni pojedinci, koji će rad kuhinje pomoći u hrani ili u novcu, i svaka je dobrodošla", kaže Aleksa Ćebić iz Dobrotvora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво