Projekat „Svetska znanja za razvoj mladih” započinje svoju realizaciju

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, OSSI, pokrenula je projekat koji za cilj ima da angažuje naše studente iz dijaspore kao mentore srednjoškolcima u Srbiji, koji će imati zadatak da osmisle projekte i predlože rešenja koji se direktno tiču njihove lokalne zajednice.

OSSI je uputio poziv aktuelnim studentima iz inostranstva, ali i onima koji su svoje studiranje već završili ne bi li svoju kreativnost, iskustvo i odgovornost podelili na projektu „Svetska znanja za razvoj mladih" i time direktno učestvovali u širenju vidika i bogaćenju znanja kod srednjoškolaca.

Zadatak samog projekta koji realizuje OSSI, a koji finansira Ministarstvo omladine i sporta jeste da se povežu srednjoškolci iz cele Srbije (60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica) kako bi im se pružila konkretna znanja, veštine i sposobnosti, ali istovremeno i omogućila razmena iskustava.

Takođe, jedan od ključnih ciljeva jeste obuka mladih za rad i osmišljavanje projekata i rešenja koji se tiču direktno njihove lokalne zajednice. Srednjoškolci će biti podeljeni u 15 timova, od kojih svaki ima svog mentora koji ih priprema, prenosi svoje iskustvo, pomaže i koordinira radom svog tima.

Mentori će nastojati da im na što bolji način pomognu kroz posebne veb seminare da predstave konkretan lokalni problem u određenoj oblasti primenjujući različita znanja. Takođe, oni će srednjoškolcima pružiti korisne savete za dalje obrazovanje i usavršavanje.

Kriterijumi za odabir mentora iz inostranstva su:

- Završeno visoko obrazovanje u inostranstvu;

- Stručnost i kompetencije iz jedne ili više od pet oblasti u kojima će se timovi takmičiti (turizam, rešavanje komunalnih problema, sportska kultura, kultura i umetnost, društvena odgovornost i aktivizam);

- Profesionalni uspesi iz jedne ili više od pet oblasti (turizam, rešavanje komunalnih problema, sportska kultura, kultura i umetnost, društvena odgovornost i aktivizam);

Biografije i motivaciona pisma za učešće u projektu se šalju na adresu info@ossi.rs

Konkurs za mentore je otvoren do 16. jula 2017.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи