Svesrpski samit EKSPO 2017

Švajcarska je mala država u srcu Zapadne Evrope, sa oko 8 miliona stanovnika. Teritorijalno podeljena na 20 punopravnih i 6 polukantona, ova zemlja vekovima čuva reputaciju besprekorno uređene države u kojoj sve funkcioniše precizno i tačno, baš kao i satovi po kojima je poznata. Dietikon, kraj Ciriha, bilo je mesto održavanja drugog Svesrpskog samita EKSPO 2017. Ekipa Programa za dijasporu RTS-a pripremila je emisiju o tom događaju, a možete je pogledati na Satelitskom programu RTS-a, u sredu, 28. juna u 21 sat.

Bern je glavni grad i administrativno središte, ali je Cirih najveći. To je grad na istoimenom jezeru i izvoru reke Limat, ekonomsko je i kulturno središte države, i jedan od važnijih finansijskih i industrijskih evropskih centara.

U tom i takvom okruženju, u Cirihu se pre bezmalo 30 godina okupila grupa srpskih privrednika u Udruženje koje danas broji 55 članova i koje je, drugu godinu zaredom, organizator Svesrpskog Samita poslovne i akademske dijaspore.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom EXPO 2017, organizovana uz podršku Privredne komore i Ministarstva spoljnih poslova Srbije i grada Loznice, održana je početkom juna u Dietikonu nadomak Ciriha.

Svesrpski samit značajan je za unapređenje inače dobrih bilateralnih odnosa Švajcarske i Srbije. Ovo je svojevrsni startap projekat umrežavanja srpske dijaspore, sa posebnim fokusom na saradnji srpskih i švajcarskih privrednika, i Vlada Srbije je tu da vas ohrabri i podrži, poručio je na ceremoniji otvaranja Vladimir Božović, savetnik premijera Srbije.

Autor emisije: Milena Vujović

Snimatelj: Dimitrije Hadži Nikolić

Realizacija: Marija Sredojević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи