Srbi i palačinke dobitna kombinacija

Kanadski ogranak humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" organizovao je četvrtu "palačinka žurku" u Srpskom centru u Misisagi. Volonteri ove organizacije ispekli su više od 1000 palačinki, a dve stotine ljudi došlo je da kupovinom – donacijom podrže gradnju nove kuće za porodicu sa puno dece koja živi u teškim uslovima.

Ovoga puta pomoć se prikupljala za osmočlanu porodicu Petrović iz Ripnja kraj Beograda. Tri generacije i četvoro dece žive u dve neuslovne sobice, javlja naša dopisnica iz Kanade Branka Dikanović Trbojević.

Na "palačinka žurki" skupljeno je tačno 4.750 dolara i taj novac će, uz dodatnik 5.250 dolara iz generalnog fonda kanadskog ogranka, biti prosleđen centrali u Beogradu koja će početi gradnju nove kuće za Petroviće.

"Priprema uspešnog događaja zavisi od timskog rada, a naš tim je bio izuzetan. Zahvaljujući maloj vojsci dobrovoljaca, koji su radili u kuhinji i na posluživanju, akcija je prošla besprekorno", kaže Angelina Račić, predsednica organizacije Srbi za Srbe u Kanadi.

Dobitna kombinacija

Organizacija Srbi za Srbe postoji jedanaest godina i ima devet ogranaka u svetu. Svi oni zajedno pomogli su više od hiljadu i sedam stotina porodica sa oko hiljadu dece i to u BIH, Republici Srpskoj, Srbiji i na Kosovu.

Kanadski ogranak je nedavno prvi put organizovao košarkaško nadmetanje Trojka iz bloka i imali su punu salu i više od sto prijavljenih takmičara. Oni već tradicionalno organizuju veliko božićno humanitarno okupljanje, ali se čini da su Srbi i palačinke - dobitna kombinacija.

Volonteri ove organizacije uvereni su da što više novca prikupe i doniraju da će glasnija biti i njihova poruka ljudima u otadžbini koji se bore da prežive. Uzvratno, što im je velika satisfakcija, povremeno dobiju video zapis u kojima se dečica zahvaljuju Srbima u Kanadi na pomoći.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво