Privrednici iz Novog Sada u poseti Švajcarskoj

Sastanak članova Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj održan je 21. aprila u hotelu Albana u Vegisu. Sastanku su prisustvovali i gosti iz Novog Sada na čelu sa Vladom Markanovićem i dipl.ekonomistom Mirkom Majstorovićem, članom Izvršnog odbora Novosadskog sajma.

Svojim prisustvom ovaj skup su uveličali generalni konzul Republike Srbije Zoran Jeremić i ambasador Bosne i Hercegovine Anđelko Grahovac. Tema sastanka je bila Svesrpski samit koji bi trebalo da se održi 2,3,4. juna 2017. godine u Dietikonu, javlja za Program za dijasporu RTS-a Violeta Aleksić.

Novosadski sajam je institucija koja traje još od 1931. godine i do danas su brojni sajmovi uspešno održani. Iskustvo i dugogodišnje trajanje mogu doprineti uspešnoj saradnji privrednika iz Švajcarske i Srbije. Funkcija zajedničke misije je bolji nivo komunikacije. Razgovaralo se o načinima koji bi omogućili platformu za povezivanje dijaspore i matice na poljima privrede, ekonomije, kulture i nauke.

Projekat Put ka vrhu je pored mnogih svetskih, eminentnih ličnosti uvrstila i članove Udruženja privrednika u Švajcarskoj. Nedavno je uručeno i priznanje predsedniku udruženja Stevanu Stevanoviću, za doprinos u širenju ekonomsko kulturne razmene između matice i dijaspore.

Nakon sednice razgovaralo se dugo, a čula se i poezija. Vlado Markanović je recitovao stihove Pere Zupca, a književnica i novinar Violeta Aleksić predstavila se svojom pesmom Nisi ti meni bilo ko.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи