Španski trubač Serhio Domingo ponovo u Vranju

Nakon prošlogodišnjeg seminara koji je održao zaposlenima i deci u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, i ove godine mladi španski trubač Serhio Aruo Domingo stiže na četvorodnevni masterklas u Vranje.

Na poziv udruženja Music Art Project, a u okviru programa El Sistema Srbija, mladi muzičar će se ponovo družiti sa decom i kolegama sa kojima je već sarađivao i prošle godine.

U okviru projekta „Orkestri i horovi nade" koji se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije kroz program Evropski PROGRES, Music Art Project organizuje besplatnu muzičku nastavu po čuvenoj El Sistema metodi.

Ovo je druga godina sprovođenja programa na jugu Srbije, koji sada obuhvata oko 180-oro dece iz muzičke škole „Stevan Mokranjac" i tri osnovne škole Vranja, Surdulice i Bujanovca.

Osim profesora koji su uključeni u redovnu nastavu u okviru orkestara i horova, sa decom rade i domaći i strani stručnjaci pa su Vranje u ovoj školskoj godini već posetili trubač Slobodan Dragaš, džez pevačica Irena Blagojević i španski solfeđista Pedro Reig.

Serhio Domingo je već bio gost programa prošle godine kada su ga deca posebno zavolela zbog neposrednog pristupa i ogromnog znanja koje im je pružio. To je bio razlog da ga Music Art Project ponovo pozove da zajedno pripreme prvi koncert u ovoj sezoni, planiran za 18. februar u Domu vojske u Vranju.

Serhio Domingo je u svojoj karijeri učio i radio sa izuzetnim pedagozima i muzičarima iz cele Evrope a posebno je interesantan kao jedan od osnivača prve, besplatne, muzičke škole u Ugandi kroz „vuramusicproject". Prošle godine, osim sa decom Vranja, radio je i sa decom iz programa El Sistema Novom Sadu kao i sa studentima Akademije umetnosti u istom gradu.

Ove godine, Serhio Domingo provešće dva dana na masterklasu u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac" u Negotinu, nakon čega će se preseliti u istoimenu školu u Vranju.
Koncert u svečanoj sali Doma vojske biće jedan u nizu pripremnih aktivnosti za veliki godišnji koncert koji Music Art Project organizuje u Kolarčevoj zadužbini 25. aprila, kada će okupiti decu iz svih 8 gradova koja rade po El Sistema metodologiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво