Ana Popović: Spremni smo za novi zvuk i izazov

Srećna sam što što ću biti u prilici da beogradskoj publici predstavim novi album "Trilogija" koji su producirali dobitnici nagrade Gremi Voren Riker, Tom Hembridž i Delfej Marselis, kazala je Tanjugu bluz gitaristkinja svetske slave Ana Popović koja će sa svojim bendom održati koncert 14. januara u beogradskom Mikseru.

Popović je naglasila da novi album sadrži 23 nove kompozicije i mnogo različitih muzičkih stilova.

"Neće nam biti lako da odaberemo šta ćemo svirati u Beogradu. Svaki prostor je drugačiji, i svaki koncert je drugačiji. Pesme su nove i uzbudljive, inspirativne, ceo bend je bio spreman za nov zvuk i novi izazov", kazala je Popović.

Ona ističe da je oduvek radila na karijeri u mnogo različitih zemalja istovremeno.

"Sviramo Ameriku i Evropu već 10 godina, ali uvek pridodamo neki novi kontinent, neku novu publiku. Recimo ove godine smo svirali Australiju, po prvi put i ostrva kod Novog Zelanda. Posle Srbije ćemo svirati Englesku ponovo posle mnogo godina. Kada biramo koncerte, biramo ne samo proverene destinacije već i koncerte koji će nas dovesti do nove publike. Upravo zbog toga je moj posao i dalje interesantan i nepredvidljiv", kazala je Popović.

Svetski poznata gitaristkinja napominje da je svaka publika drugačija, i da je u tome lepota njenog posla.

"U Americi oni apsolutno osećaju moju muziku, jer je moja muzika bazirana na američkom zvuku. Koncerti u Beogradu i Srbiji su uvek fantastični jer je publika fenomenalna. Takođe volim da nastupam pred francuskom i nemačkom publikom", istakla je Popović.

Za nju je predanost muzici glavni sastojak njenog savršenog odnosa sa istrumentom.

"Predam se zvuku i momentu na bini i pustim da me muzika nosi. Ne mislim na ono šta sviram. Tražim feeling. Uvek stavljam gitaru u svrhu pesme", kaže Popović.

Kaže, međutim, da joj je, uprkos fenomenalnoj karijeri, porodica uvek na prvom mestu.

"Uvek mi je porodica na prvom mestu. Imam veliku podršku mog supruga i nas dvoje sve radimo sami. Nemam dadilje, spremačice i slično. Kada sam kod kuće posvećujem se apsolutno deci. Nikada nisam na 'jam sessionima' i retko idem na koncerte. A kada odem na turneju tada se potpuno prepustim muzici. Volim ono što radim i potpuno uživam u tome. Na sreću više ne sviram duge turneje i uglavnom se trudim da sviram produžene vikende. Ako je turneja duža porodica mi se pridružuje na jednom delu turneje", kaže Popović.

Dva dana nakon beogradskog koncerta nastupiće na Kustendorfu, gde je svirala i ranije, a kaže da uvek voli da proceni publiku na licu mesta.

"Da li je svirka u klubu, koncertnoj dvorani ili festivalu, sve to utiče na set i na koncert i izbor pesama. Uglavnom ne pišem set listu, već sviram izbor pesama onakav kako ja osetim publiku u tom momentu. Ne pravim plan za Kustendorf, poslednji put kada smo svirali bila je sjajna atmosfera, očekujem da će i ovog puta biti odlično", kazala je Popović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво