Dar "Tesline naučne fondacije" Srbima sa Kosova

Ispred Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici svečano je otkrivena bista Nikole Tesle, dar "Tesline naučne fondacije" iz Sjedinjenih Američkih Država.

"Ova bista je na pravom mestu, jer se ovde školuju budući naučnici, koji između ostalog uče i o Teslinom delu. A lik i delo jednog od najvećih umova sveta inspirisao je mnoge da se bave naukom i pronalazaštvom", rekao je dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovkoj Mitrovici prof. dr Nebojša Arsić zahvalivši se Fondaciji.

Generalni dekrektor fondacije Zvezdana Stojanović Skat, istakavši da je Teslina majka, Đuka Mandić, poreklom sa Kosova i Metohije, poručila je da svi naši putevi polaze sa našeg Kosova, i izrazila nadu da matica i dijaspora mogu puno toga, ali samo zajedno.

"Uz Teslu želimo da spojimo ljude i da radimo zajedno. Uz Teslinu bistu širimo istinu, želju za slobodom i bolje sutra. To je bila njegova misija, i mi je nastavljamo", poručila je Stojanović Skat.

Rektor Univerziteta prof. dr Srećko Milačić smatra da će Teslina bista biti most između srpskog naroda u zemlji i dijaspori.

Bista u Kosovskoj Mitrovici, rad Bojana Nikolića, deveta je bista koju je Fondacija darovala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво