Deca iz programa El Sistema Srbija ponovo osvajaju Beč

Dvadesetoro dece iz programa "El Sistema Srbija" iz Jagodine, Paraćina, Vranja i Obrenovca imaće priliku da jedan deo letnjeg raspusta provedu u Beču.

Kroz saradnju udruženja Music Art Project, koje u Srbiji sprovodi čuveni venecuelanski program muzičkog obrazovanja El Sistema, i partnerske austrijske organizacije Superar, i ove godine grupa mladih muzičara biće u prilici da radi, vežba, svira i druži se sa vršnjacima iz regiona.

Oni će učestvovati od 3. do 8. jula zajedno sa decom iz Austrije, Francuske, Španije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Rumunije u letnjem kampu koji će okupiti oko 120 mladih starosti od 10 do 14 godina.

Nakon izuzetnih iskustava koja su mladi gudači iz El Sistema Srbija stekli prošlog avgusta u Beču, ove godine na putovanju pridružiće im se i članovi hora.

Deca iz muzičkih škola Jagodine, Paraćina i Vranja kao i obrenovačkog hora Kruna od nota već pripremaju repertoar kojim će nastupiti pred vršnjacima u Beču.

Sa njima idu i profesori uključeni u El Sistema program, koji će tokom nedelju dana u Beču moći da rade sa kolegama iz celog sveta.

Music Art Project sprovodi El Sistema program u šest gradova u Srbiji uz podršku Ministrstva prosvete.

Prošlog leta jedna grupa dece takođe je provela deo raspusta radeći, svirajući i družeći se sa vršnjacima u Beču, dok je druga grupa bila na letnjem kampu u Milanu, gde su svirali u evropskom omladinskom El Sistema orkestru i nastupili u milanskoj Skali.

Cilj ovogodišnjeg kampa je, kako navodi Music Art Project, razmena znanja, druženje i zajedničko muziciranje dece koja po venecuelanskom modelu besplatno uče muziku u celom svetu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи