Milica Milisavljević Dugalić ispunila srca u Minhenu

Milica Milisavljević Dugalić i njen orkestar priredili su u Minhenu pravi muzički spektakl. Koncert na festivalu Dani Balkana je opravdao sva očekivanja minhenske publike.

Spektakl uz etno zvuke jugoistočnog dela Evrope počeo je onog trenutka kada je na scenu izašla interpretatorka etno muzike Balkana Milica Milisavljević Dugalić i publici priredila emotivan doživljaj za pamćenje, javlja za Program za dijasporu RTS-a Nikola Radanović.

Solistički koncert održan je u čuvenoj Gasteig koncertnoj dvorani u centru Minhena, a putovanje muzičkom tradicijom, naša balkanska umetnica otpočela je uz Zajdi zajdi jasno sonce, Snijeg pade na behar na voće, i Još ne sviće rujna zora. Cela koncertna dvorana se pretvorila u hor kada je Milica zapevala tradicionalne pesme Udade se Jagodo, Zvjezda tjera mjeseca, Jovano Jovanke i Laži laži Vere.

''Bilo je veličanstveno. Mnogo emocija. Prvi taktovi su izmamili osmehe prisutne publike koja je gromkim aplauzima nagrađivala svaki otpevani stih njima omiljenih pesama. Volim direktan kontakt sa publikom i najsrećnija sam kada vidim da ona uživa kao i ja na sceni. Nije važno kojim jezikom govorimo, govorimo jezikom muzike i jezikom ljubavi. Ne postoje granice i barijere u muzici, postoji samo emocija, dobra volja i prednost tome što želite reći. Muzički motivi sa kojima se susrećemo opisuju nas, našu prošlost, ljubav, razočarenja, prirodu, momente radosti i tuge. Taj spoj energije kada izađem na scenu i energija publike je uvek motiv više. Emocije koje dolaze iz dubine moje duše, ogledaju se na mom licu i publika to jednostavno prepozna. Ona jednostavno, nesebično i daruje", izjavila je Milica Milisavljević Dugalić.

Poznata kao vrstan interpretator, Milica je svojim raskošnim glasom učinila da ljudi sa Balkana u emociji ovih pesama, uživaju i Nemci ali i brojni stranci koji su te večeri bili gosti na koncertu. Za svoj nastup, bila je nagrađena dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи