Bela tehnika za poplavljene u Obrenovcu

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", u saradnji sa organizacijom "Stara Raška" iz Beograda, Srpskim društvom "Zadužbina" iz Slovenije, udruženjem "Ljubav" iz Italije i srpskom zajednicom iz Las Vegasa, isporučila je proteklog vikenda vrednu humanitarnu pomoć obrenovačkim porodicama u vrednosti od 2,8 miliona dinara.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, u saradnji sa organizacijom Stara Raška iz Beograda, Srpskim društvom Zadužbina iz Slovenije, udruženjem Ljubav iz Italije i srpskom zajednicom iz Las Vegasa (SAD), isporučila je humanitarnu pomoć od 105 komada bele tehnike porodicama u Obrenovcu u vrednosti od 2,8 miliona dinara, piše u saopštenju organizacije Srbi za Srbe.

Humanitarna pomoć u vidu 27 frižidera, 27 šporeta, 11 zamrzivača, 39 veš mašina i jedne peći na drva isporučena je za 60 porodica u mesnim zajednicama Belo Polje, Druga, Treća, Veliko Polje, Rvati i Zabrežje.

Organizacija saopštava da je u sklopu akcije Borba protiv poplava, pomoć do sada pomoć isporučila porodicama u Paraćinu, Trsteniku, Valjevu, Kraljevu i Obrenovcu u vrednosti od preko sedam miliona dinara, a u narednih dve nedelje pomoć će dobiti i postradale porodice u opštinama Svilajnac, Krupanj, Ub i Lazarevac. Nakon završenih akcija u Srbiji, humanitarni kontigent kreće u Republiku Srpsku.

"Zahvaljujući srpskoj zajednici iz Las Vegasa, bratskim organizacijama iz Srbije, Slovenije i Italije kao i brojnim donatorima širom sveta uspeli smo da obezbedimo prvi kontigent pomoći za porodice u Obrenovcu, gde je situacija ubedljivo najteža po pitanju štete koja je učinjena u poplavama", ističe Igor Rašula, predsednik organizacije Srbi za Srbe.

Rašula dodaje i da posebnu zahvalnost organizacija Srbi za Srbe duguje opštinskoj upravi Obrenovca koja je obezbedila spiskove postradalih domaćinstava u nedavnim poplavama.

Prva faza akcije Borba protiv poplava ima za cilj da obezbedi 1000 aparata bele tehnike za oko 500 porodica iz Srbije i Republike Srpske kako bi bili u mogućnosti da povrate izgubljenu nadu i dobiju preko potrebnu pomoć za svoje domaćinstvo.

Više informacija o prijavi za pomoć kao i finansijskoj podršci projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu ove organizacije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи