Dijaspora i dalje uz poplavljene

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, koja okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima u Srbiji i Republici Srpskoj, čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih 100 godina.

Nakon dva meseca od početka poplava, i prikupljenih preko pola miliona evra u donacijama širom sveta, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe sprovela je u Paraćinu 19. i 20. jula prvu veliku akciju pomoći poplavljenim područjima.

Za ukupno 52 domaćinstva, obezbeđena je vredna humanitarna pomoć u vidu bele tehnike u vrednosti od 2.266.650 dinara i to: 28 veš mašina, 26 kombinovanih frižidera, 23 električna šporeta i 8 zamrzivača. U pitanju su aparati koji imaju pet godina garancije, a isporučeni su uz pomoć prijatelja organizacije i sveštenstva crkve Svete Trojice u Paraćinu.

Ovo je prva faza akcije BORBA PROTIV POPLAVA, koja ima za cilj da obezbedi 1.000 aparata bele tehnike za oko 500 porodica iz Srbije i Republike Srpske kako bi bili u mogućnosti da povrate, usled tragičnih okolnosti, izgubljenu nadu.

,,Svesni smo činjenice da donacije koje smo prikupili nisu velike u odnosu na katastrofu koja nas je zadesila, ali nas to ne sprečava da obezbedimo pomoć za što više porodica i mesta u granicama mogućnosti naše organizacije. Izuzetno nam je drago da smo uspešno završili, slobodno mogu reći, do sada najveću akciju naše organizacije u vrednosti od preko 20.000 evra i da smo obezbedili neophodnu pomoć za čak 52 poplavljene porodice u Paraćinu, uz neizostavni žal zbog stotina drugih porodica koje nismo uspeli da obiđemo i pomognemo usled ograničenih sredstava", ističe predsednik organizacije Srbi za Srbe, Igor Rašula.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe poziva sve nadležne institucije, fondacije i pojedince da pomognu poplavljenim porodicama u Paraćinu jer je čak 1.200 domaćinstava teško nastradalo od majskih poplava, a voda je u mnogim kućama prelazila i nivo od 2.5 metra u šta su se uverili članovi organizacije na licu mesta.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe poziva sve dobre ljude u Srbiji i širom sveta da se uključe tako što će uplatiti sredstva u skladu sa svojim mogućnostima na neki od računa organizacije - srbizasrbe.org/donacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво