Sibirsko toplo srce

Preko 130 radnika kompanije "Velestroj" u sibirskom gradu Tjumen u Rusiji prikupljalo je donacije za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji a u sklopu velike akcije "Borba protiv poplava" koju je pokrenula Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".

Iko su 5 000 kilometara daleko od svoje otadžbine, veliki broj srpskih radnika nije ostao nem na hiljadugodišnju katastrofu koja je pogodila Srbiju ali i ceo srpski narod. Pored srpskih, u akciju prikupljanja donacija uključili su se i ruski i ukrajinski radnici. Prikupljeno je preko 4 500 evra koje su prosleđene organizaciji Srbi za Srbe za potrebe pomoći porodicama koje su stradale od poplava, saznajemo iz ove organizacije.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe (srbizasrbe.org), koja okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima u Srbiji čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda ikada. U poslednjih četiri dana preko 15 000 evra stiglo je od bratskog ruskog naroda koji je i sada prepoznao potrebu da se uključi u ovaj veliki humanitarni projekat.

Jedan od direktora kompanije Velestroj na velikom gradilištu u ruskom gradu Tjumen Miloš Kulundžić zadovoljan je sprovedenom akcijom ali i odzivom radnika za pomoć Srbiji.

„Stotine srpskih radnika i njihovih porodica odazvalo se na inicijativu organizacije Srbi za Srbe da se prikupe novčana sredstva kako bi se hitno pomogla poplavljena područja i ljudi koji su stradali u ovoj nesreći. Posebnu zahvalnost dugujemo i ruskim, ukrajnskim i drugim radnicima na gradilištu koji su se uključili i podržali našu akciju pomoći. Nadamo se da je ovo samo početak pomoći koju ćemo poslati ugroženim porodicama koje su stradale u poplavama", kaže Kulundžić.

Donacije za projekat pomoći ugroženim domaćinstvima od poplava mogu se uputiti na već otvorene račune organizacije koje možete pronaći na njihovom sajtu.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe upućuje zahvalnost srpskim radnicima u Rusiji ali i Rusima, Ukrajincima i svim narodima koji su finansijski podržali molbu naše organizacije za pomoć u borbi protiv poplava u Srbiji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво