Dijaspora uz ugrožene u Srbiji

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pokreće veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima u Srbiji čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih sto godina.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, koja okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima u Srbiji čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih sto godina, piše u saopštenju ove organizacije.

Organizacija od 2005. godine aktivno radi na prikupljanju i pružanju socijalne i humanitarne pomoći ugroženim porodicama sa petoro i više dece širom Balkana. Sa blagoslovom Patrijarha srpskog gospodina Irineja i velikim brojem donatora širom sveta, pomoć je do sada stigla do 400 porodica i nekoliko hiljada dece, a u tom periodu prikupljeno je preko pola miliona evra u donacijama.

Iako je primarni cilj organizacije pomoć deci i višedetnim porodicama, Srbi za Srbe su odlučili da pokrenu veliki nacionalni projekat pomoći koji će pre svega okupiti brojne donatore iz dijaspore, ali i iz Srbije.

"Svesni smo činjenice da ne možemo pomoći svima, ali ipak želimo da učinimo nešto za pomoć ugrozenim porodicama jer ne zelimo da stojimo po strani. Isticemo da smo uvek uz svoj narod, pogotovu na Kosovu i Metohiji, Krajini i Republici Srpskoj, ali sada je trenutak da učinimo sve da se dopremi neophodna humanitarna pomoć širom poplavljene Srbije", ističe predsednik organizacije Igor Rasula.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe upućuje molbu svim organizacijama u Srbiji i širom sveta da pokrenu sve svoje kapacitete kako bi se zajedničkim snagama uključili u pomoć ugroženim domaćinstvima širom Srbije koji su pogođeni prirodnom katastrofom.

Donacije za projekat pomoći ugroženim domaćinstvima od poplava mogu se uputiti na već otvorene račune organizacije čije brojeve možete pronaći na sajtu organizacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво