Evropsko košarkaško prvenstvo dijaspore u Stokholmu

Stokholm je domaćin ovogodišnjeg, 17. po redu, Evropskog košarkaškog prvenstva srpske dijaspore. Švedska prestonica će 17. i 18. maja ugostiti amaterske i profesionalne ekipe naše dijaspore u dvorani u Stokholmu koju Srbi popularno nazivaju „Orlovo gnezdo“.

Evropsko košarkaško prvenstvo srpske dijaspore biće održano 17. i 18. maja u Stokholmu. Turnir ima dugu tradiciju i već 17 godina se održava u gradovima širom Evrope.

Turnir okuplja i amaterske i profesionalne ekipe a među učesnicima ove godine su ekipe iz Nemačke, Švedske, Francuske, Švajcarske, Engleske, Austrije, Norveške, Srbije i Republike Srpske.

Domaćin ovogodišnjeg turnira je švedski prvoligaški klub „Stokholmski Beli Orlovi". Turnir se igra u dvorani kluba „Brankyrka hala" ili kako je Srbi u Stokholmu popularno nazivaju „Orlovo Gnezdo".

Goran Popov, predsednik „Stokholmskih Orlova", o očekivanjima od ovogodišnjeg turnira, kaže:

"Nama je velika čast da budemo domaćini ovog srpskog prvenstva i da zajedno sa Omladinskim savezom u Švedskoj ugostimo naše prijatelje iz dijaspore. Mi smo učesnici turnira od 2008. godine i KEPSD je po meni najbolji srpski sportski turnir u dijaspori. Nijedan drugi turnir ne okuplja toliko naših košarkaša iz cele dijaspore i povezuje naše ljude i klubove na ovakav  način. Nadamo se da će naši gosti uživati u Stokholmu i da će turnir proteći u fer-pleju. Pozivam sve naše ljude iz Stokholma i okoline da dođu i bodre naše timove."

Turnir počinje u petak u 10 sati. U subotu se nastavlja od 9 sati, od 11 sati se igra plej-of a u 15 časova počinje finale.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара