Orden za Branislava Ćirlića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Ordenom srpske zastave Branislava Ćirlića, književnika iz Varšave. Orden je dodeljen za naročite zasluge i izuzetan doprinos očuvanju i negovanju prijateljstva između Republike Srbije i Republike Poljske.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Ordenom srpske zastave člana Udruženja književnika Srbije iz Varšave Branislava Ćirlića, „za naročite zasluge i izuzetan doprinos očuvanju i negovanju prijateljstva između Republike Srbije i Republike Poljske".

Visoko priznanje je Ćirliću nedavno u Varšavi uručio ambasador Republike Srbije u Poljskoj Radojko Bogojević, u prisustvu diplomatskog kora, uglednih poljskih zvanica i pripadnika srpske dijaspore.

Ćirlić je u Poljskoj je poznat po upornom promovisanju Srbije, njene istorije, kulture i literature, čime je pre nekoliko godina podstakao poljski savez autora Zaiks da mu dodeli najstariju nagradu za takvu delatnost, ali i za obimno književno delo. Njegove pojedine knjige (monografije, antologije, bajke, prevodi proze i poezije, vodiči) doživele su masovna izdanja.

Savez poljskih književnika će 13. jula u Domu literature u Varšave proslaviti 95. rođendan Branka Ćirlića i čestitati mu orden. 

broj komentara 0 pošalji komentar