Omladina iz dijaspore nagradila srpske matematičare

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk - SPOJI je u petak, 5. februara, u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu uručila nagrade srpskim matematičarima koji su u januaru osvojili 6 medalja u matematici, fizici i informatici na Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi u Kazahstanu.

Svim matematičarima koji su u januaru učestvovali na Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi, uručene su novčane nagrade u visini od po 100 evra, vaučeri za 7 dana besplatnog boravka u Sokobanji, kao i plakete.

Profesorima, Aleksandri Dimić i dr Bobanu Marinkoviću, koji su kao lideri tima vodili ekipu na olimpijadi, kao i direktoru Matematičke gimnazije, mr Srđanu Ognjanoviću, uručeni su vaučeri za 7 dana besplatnog boravka u Sokobanji i plakete naše organizacije.

Ovim skromnim činom hteli smo, kao omladina iz dijaspore, da čestitamo i zahvalimo našim mladim matematičarima na njihovim izvanrednim rezultatima i što kroz njih srpski narod i Srbiju predstavljaju u najboljem svetlu u svetu.

Ujedno smo hteli da skrenemo pažnju na loš odnos prema prosveti i obrazovanju u Srbiji i da treba više da se investira na tom polju, jer bi tako dugoročno ulagali u naše mlade talente i vredne mlade ljude i stvarali bolju budućnost našeg naroda i naše matice.

Da podsetimo, na Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi u Kazahstanu, učestvovali su Kosta Bizetić (informatika), David Milićević (informatika, bronza), Dušan Novičić (fizika, bronza), Mihajlo Sporić (fizika, zlato), Aleksa Milojević (matematika, srebro), Aleksa Konstantinov (matematika, zlato) i Ognjen Tošić (matematika, zlato).

Želimo da napomenemo da na uručivanju nagrada nisu mogli da prisustvuju Ognjen Tošić i Mihajlo Sporić - njima će nagrade biti uručene posle februarskog školskog raspusta.

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk - SPOJI veliku zahvalnost za namenske donacije za nagrade za naše mlade matematičare duguje mr Miri Jovanović-Ratković sa Univerziteta u Cirihu i preduzeću VFM2-grupa iz Srbije, dok Vili Fantaziji iz Sokobanje zahvaljuje na omogućenom besplatnom sedmodnevnom boravku u Sokobanji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво